Sytytyskaasun imppaamista ja verbaalista perheväkivaltaa

!!!HUOM. KATSO TÄMÄ VIDEO KONTEKSTIA VARTEN!!!

Eilen, kun kirjoitin artikkelia Rico187:n valheista patenttiin ja sen hankkimiseen liittyen, mietin, että entä jos Rico esittääkin? Onko hän vain huijannut minua ja monia muita, ja kalastanut huomiota onnistuneesi. Tänään luulen LaatuClippien avustuksella, löytäneeni vastauksen.
Yllä linkattu video alkaa tavallisesti. Rico187 istuu huoneessaan puhelimen kameran tai web-kameran edessä kertomassa tarinaa hänen edellisestä illasta, jolloin Rico oli Keravalla yhtäkkisesti lyyhistynyt. Ricon ystävä soitti tälle ambulanssin ja Rico vietiin sairaalaan. Hän vielä mainitsee kuinka joku Keravalainen paikanpäällä ollut henkilö oli varastanut Ricon omaisuutta, joihin kuului:

  • kaiutin
  • 40 euroa
  • pienikokoinen vodka pullo
  • 12 olutta

Tämän jälkeen Rico antaa vielä uhkauksen kyseiselle varkaalle, joka ei ole epätavanomaista Ricon käyttäytymiselle. Videolla hän kuitenkin vaikuttaa hiukan poissaolevalta. Hänen puheensa kuulostaa inasen mutisevalta ja hän näyttää huojuvan puolelta toiselle. Ricon kädessä näkyy myös poikkeuksellinen esine, jolla on samaa näköä mm. paineilmapullon tai monitoimiöljy sprayn kanssa. En olekaan arvauksessani kovin kaukana totuudesta. Videon edetessä näkyy, kuinka Rico laittaa pullon suun huulillensa ja oletettavasti hengittää sisään. Hän alkaa myös käyttäytymään omituisesti joka näkyy mm. tanssimisena, outoina asentoina ja poikkeuksellisina ilmeinä. Rico vaikuttaa siis olevan jonkin päihteen alaisena. Videon kohdassa 3:50 Rico pitää pulloa niin, että sen etiketti näkyy selvästi, jonka jälkeen Rico näkyvästi hengittää pullosta jotain sisään.

Kuten kuvasta näette, Rico187 impaa Newport merkkistä butaani sytytyskaasua. Tämä selittää Ricon omituisen käytöksen. Videolla Rico jatkaa outoa käytöstään, joka esiintyy örinänä ja tanssimisena. Hän nauraa kaasupullon pitämälle äänelle, jonka jälkeen hän yhtäkkiä tuntemattomasta syystä kävelee huoneensa takaosaan seisomaan. Hän äkillisesti kumartuu, kuin häntä olisi sattunut vatsaan tai hän olisi kokenut jotain yllättävää. Tämän jälkeen hän horjuu hetken aikaa, huutaa kovaan ääneen ”Mitä v*ttua!”, paiskaa huoneensa oven auki ja lähtee huoneestaan. Toisessa huoneessa oleva henkilö hämmästelee, että mitä Rico huutelee. Henkilö on Laatuclippien mukaan Ricon isoäiti. Isoäiti kyselee, mitä Ricon kaasupullossa on, johon Rico vastaa tylysti, että pullossa ei ole mitään. Ricon isoäiti kuitenkin jatkaa kysymällä, että mitä Ricolla on kädessä. Rico näkyy ramppaavan edestakaisin huoneestaan. Isoäiti kysyy Ricolta, että imppaako hän, johon Rico ärtyneesti ja kovaäänisesti vastaa kieltävästi. Saamme isoäidiltä vielä kuulla, että Rico osti pullon huoltoasemalta ja meni sen kanssa huoneeseensa. Samalla kun isoäiti yrittää saada Ricoa lopettamaan, Rico huutaa isoäidilleen ja paiskaa huoneensa oven kiinni kesken hänen lauseen. Rico jatkaa mieletöntä toimintaansa videon loppuun.
Saanen käyttää aikaanne lyhyeen päihdevalistukseen. Imppauksen vaikutuksia voidaan verrata jossain määrin alkoholihumalaan. Vaikutuksiin kuuluu hyvänolon, jännityksen ja estottomuuden tunteita. Imppauksen vaikutuksiin voi kuulua myös sekavuutta, mikä näkyy Ricon käyttäytymisessä. Pahoinvointi on myös yksi imppauksen ei-toivotuista vaikutuksista, mikä saattoi olla syynä Ricon yhtäkkiseen kumartumiseen.
Yksittäisenä tapahtumanakin imppaamiseen liittyy riskejä. Riskeihin kuuluu mm. rytmihäiriöt, tajuttomuus ja äkillinen kuolema. Oletan, että tämä on ainoa tai yksi harvoista kerroista, jolloin Rico on impannut, mutta jos Rico on impannut pitkällä aikavälillä ovat riskit paljon monipuolisemmat. Päihdelinkki.fi:n mukaan ”Pitkällä aikavälillä imppaus aiheuttaa kroonista nuhaa, toistuvia nenäverenvuoroja, nenän ja suun haavaumia, erilaisia tulehduksia ja vapinaa. Imppauksen myötä hengitys muuttuu erityisen pahanhajuiseksi. Pitkään jatkunut käyttö on liitetty myös apaattisuuteen, masennukseen ja vihamielisyyteen. Vainoharhaiset ajatukset voivat käytön myötä lisääntyä. Imppaukseen on liitetty myös aivo-, maksa- ja munuaisvaurioiden riski.” Jos olet seurannut Ricoa, olet varmasti huomannut Ricon vihamielisyyden, kun hän pelaa erilaisia videopelejä. Toki hänen agressiivinen käyttäytyminen voi johtua muistakin syistä. Rico vaikuttaa kyllä myös apaattiselta työnhaun sekä perheensä mielipiteiden suhteen. Hän huutaa jatkuvasti vaikka perhe olisikin kotona. Imppaukseen liittyy myös aivovaurion riski. Tämä tarkoittaa sitä, että imppaus voi oikeasti johtaa suuriin psyykkisiin ongelmiin. En voi kuitenkaan olla varma siitä, että Rico olisi impannut enemmänkin.
Voin sanoa, että tällainen käytös on hyvin harmillista, mutta olen oppinut paljon Ricon persoonallisuudesta vain tämän yhden artikkelin kirjoittamisen aikana. Nyt haluan kysyä teiltä lukijat. Oletteko te tunteneet ketään, joka imppasi? Millaista heidän käyttäytyminen oli? Onko teillä mitään lisättävää imppaamisen haittoihin? Onko teillä kommentoitavaa Ricon käyttäytymisestä? Kommentoikaa ihmeessä, jos tulee jotain mieleen.

Seuraavaan kertaan.

2 vastausta artikkeliin “Sytytyskaasun imppaamista ja verbaalista perheväkivaltaa

  1. Mä tunnen Rikun. Se oli Auroran (nykyisessä sophie mannerheimin) sairaalakoulussa se jätkä. Se on iha vitu sekasi koko jätkä. Se joutu linnaan raiskattuaan pikkutytön. Se on niin sika. Se on käyttäny huumeita ja imppaa ja dokaa ja sillä on Legot tippunu suusta. Onks se ees elossa tällä hetkellä? Onko hän kuollu jo?
    Mut se on selvää että sillä jätkällä ei oo mitään. Sillä ei oo koskaan ollu mitää eikä sille koskaan tuukaa olee mitää. Vittu mikä pelle

    Tykkää

  2. tykkäsin ja auttoi koska olen vasta aloittelija ja en saanut ennen kolahtamaan mutta sitten katoin tän ja sitten alkoi onnistumaan

    L city

    Tykkää

Jätä kommentti